Talvista tarinaa

Tänään on Paavon ja Paavalin päivä.Vanha sananparsi toteaa:”Paavalina karhu kääntää kylkeään ja sanoo;Hoh,hoh,talvikin on puolessa.” On sanottu myös:Jos ei pauku Paavalina,ei ole hehko heinäpouta.”Vanhan viisauden mukaan siis Paavon päivän pakkanen tietää helteisiä kesäpäiviä.

Ja sitten torstaina on vuoden ”kaikkein Kallein päivä”. Sananparsi toteaa”Jos pakkanen on kova Kallen päivänä ja sitä jatkuu kynttilänpäivään,niin tuskin hellittää ennen pääsiäistä”

Hämeenlinnan syntymäpäivänä 19.1 oli Heikin päivä.Se on luonnehdittu ennen vanhaan tärkeäksi päiväksi kansan keskuudessa.Silloin karhu kääntää kylkeään ja sanoo:”Yö puolessa,pikipalli peräsuolessa”.Sen jälkeen se alkaa imeä käpäläänsä ja voi nukahtaa.Talven selkä on taittunut.

Voi todeta:Heikki,Paavo ja Kalle ovat sääennustusten mukaan tärkeitä miehiä. Onnittelut kaikille.Lopputalvi näyttää mitkä asiat menivät toteen.

Jätä kommentti

css.php